David K om brudgomsmode

Bryd grænserne: Klæd dig skarpere end nogensinde på din bryllupsdag

Når du afgiver din suverænitet og indgår i ægteskabet med kvinden i dit liv, så fortjener du også at drage af sted med et brag. Bryllupstøjet er en af hjørnestenene i mandens bryllup, så tag ansvar for dit udseende, afsøg grænserne og klæd dig skarpere end nogensinde på den mest fotograferede dag i dit liv.

Af Brian Martin Rasmussen


Bryllupssæsonen står for døren, og du er måske allerede ved at gå kold i bordplaner, farven på blomster, ønskeseddel og er ved at snøre handskerne til runde 1 mod din bridezilla to be. 
Redningen er nær, for en mands bryllup giver ham den ypperste mulighed for at klæde sig mere ekstravagant, end han nogensinde har gjort før. Det gør ikke noget, at det er vildt og måske endda lidt for meget, for det er dit bryllup, og hvornår skal du ellers være top-gejlet? Gå all in på dit bryllupstøj, for du bliver aldrig igen fotograferet så meget i dit liv!


Tag på tur til grænselandet

David K er indehaver af Herrernes Magasin, og den gentlemanish modemand er ikke i tvivl om, hvordan en kommende gom skal håndtere tøjsituationen: Han skal bryde sine grænser og turde prøve det vilde. Derfor har David K et klart budskab: Tag festbrillen på, når du køber bryllupstøj.

”Et bryllup handler på mange måder om ekstremer. Det føles monumentalt at afgive sin suverænitet til en kvinde, og det er foran Gud, så helt nye regler træder i kraft. Der må tøjet også gerne være monumentalt. Jeg synes, det er for letkøbt med et nyt, blå sæt og en hvid skjorte,” mener David K fra Herrernes Magasin og uddyber:

”Vores fantasi er begrænset til, hvad vi har set før eller lige har prøvet før. Ved at kaste sig ud i  at prøve forskellige ting træner vi påklædningsmusklen og finder ud af, at man måske ser stjernegodt ud i en grøn smoking eller i kjole og hvidt. Prøv det vilde; det gule, det ternede, det brune, sættet med shortsbukser eller stråhatten. Bare prøv en eller to ting, som du aldrig vil tro, du skal have på. Det giver erfaring at se sig selv i yderpunkterne af skalaen, Måske ender du i noget, du aldrig troede du skulle giftes i, eller også ender du i det mere konservative valg. Det vigtigste er, at det er DIT valg.”

Giv dit tøj et raketløft

”Jeg ser lidt tøjet som en raket: Jakken er en løfteraket, der skal få dig op og i omdrejninger, men det er vigtigt, at der er noget, der kan bære sig selv videre, når man kobler løfteraketten af. En fed vest eller fede seler, en særlig skjorte, flotte manchetknapper. Man skal ikke smide alle detaljer, når man smider jakken,” mener modestræberen.

”Samtidig er det vigtigt at pointere, at det ikke kun er det vildeste, der er godt nok. Vi siger ikke, at tingene SKAL være sådan og sådan, og vi er ikke elitære. Vi er til for at rådgive vores gæster, ikke dømme, men vi vil gerne tjene som inspiration. Det er vigtigt at anerkende de små triumfer, fx at man for første gang i sit liv ender i en blå sko eller har vest på for første gang. Jeg kan bare godt lide at rykke grænsen. Og hvis ikke man skal rykke grænserne ved ens bryllup, hvornår skal man så gøre det?” spørger David K.

Klik her for at komme tilbage til vores bryllupsguide - eller vælg en af de 4 temaer herunder.