Little London midt på Nørregade

Vi vil vove den påstand at du ikke tidligere har været en i en forretning som denne. Vindeltrappe, kirkelysekroner, svalegang, flygel og fadølsbar, er nogle af elementerne i Herrernes Magasins jakkesætstempel i Nørregade.

Strandvejsavisen har været i audiens hos David K, der i 20 år har matchet mand og jakkesæt. Han har vundet 4 priser for årets bedste herretøjsforretning blandt AOK.dk´s læsere helt tilbage fra 2001 frem til i dag.

Fornuft og følelser

David K har lært meget danske mænd siden 1993.

”Mænd kan dybest set ikke lide at købe jakkesæt. Derfor er ærlighed og rådgivning blevet vigtig for mange mænd, der føler sig på dybt vand i modeverdenen. Vi kan ikke sælge det optimale jakkesæt til en gæst medmindre vi har afvæbnet og skabt lidt hyggelig stemning. Vi lever af at sælge mørkeblå suits til erhvervs- og festliv.

Men vi lever for at rykke vores gæst en lille smule i retning af hans uforløste potentiale. Vores typiske gæst starter med at handle fornuftigt, og hvis vi gør det godt nok, får han også rykket lidt på sin stil –i en retning han virkelig elsker.”

Nytårkure og ridderkors

Tømrere, frimurere, partiformænd, komikere, kokke og kommer i Nørregade 20 for at blive udfordret på vanerne, eller for at leve op til formalierne.

”Vi har ekstra travlt når hoffet fyldes med dygtige mænd og damer” stemmer David i med, og kommer med en rørende anekdote om Slagteren på Kultorvet, der kort inden sin død sidste år, fik ridderkorset, iklædt kjolesæt Herrernes Magasin. ” Han var en glad og stolt mand i sine sidste måneder”.

Butikken fyldes konstant op af ny kollektioner, hvoraf de fleste handles lidt væk fra Danmark i Italien, Spanien, Frankrig, USA & England.  Mærkerne er ukendte iblandt danskerne, kun enkelte var bekendte for Strandvejsavisen.

”Det er helt overlagt at mærkerne er ukendte. De fleste mænd ville styre direkte til mærket og den stil der hersker i det univers. Det er jeg imod. Jeg mener at vi fortjener diversitet, vi ender mere velklædt ved at blande designernes kollektioner.”

Go´morgen Danmark

David K har siden 2012 medvirket som en del af herremodeholdet på TV2. David præsenterer bud på moden, nogle gange tematiseret til fx festival eller sommersko, andre gange mere trendspotting. ”Det er meget tidskrævende, men jeg lærer stadig meget i de intensive forberedelsesdage inden et indslag på Go´morgen”. Redaktionen stiller nogle gange benspænd op, fx. på pris: bedste blazer stil til under 1000 kr.  Så skal både stil og indkøb passe sammen, jeg elsker at være under pres.”

Vi forlader interviewet med David Krarup. Han skal vælge et suit til sig selv nu. Iaften holder Stephen Devinchi sin 60 års fødselsdag her i København. ”Stephen og Rufus Gifford er fast inventar i butikken og har introduceret stort set alle deres venner til vores lille jakkesæt biks. De 2 har rykket deres stil enormt meget ét jakkesæt ad gangen. Der er intet som omverdenens positive reaktioner på din nye stil, det kræver mod at tage det første skridt. Herefter er det smooth sailing”, slutter David K på vej ud af døren, og forvinder i Nørregades virak.