Lær af Steven McQueen

Steve McQueen død i 40 år //

Garderoben lever evigt

af David Krarup 

Steve levede i 50 år indtil han i 1980 døde af en slags lungekræft ofte fremprovokeret af asbest. Hans maskulinitet forstærkedes af racerkarrieren, motorcykel image. Stilmæssigt var han praktisk klædt. og tog det afslappede look med sig ind i konfektionen. 

McQueen gjorde rullekraven udødelig - den hitter til alt idag, til ALT

 

 

Materialer:

Strik uld/cotton, denim, fløjl, tweed/flannel og den evige Playboy-sko  

Tidstypiske ikon

Hvad tøj gik Steve i, der på den måde gjorde det muligt at kåre ham som sexsymbolet i 60/70´ernes stjernehimmel. Svaret er at han jo så godt ud i alt. jakkesættet, fløjlcomboyskjorte, ternet morfar søndagsskjorte. Jo, han havde det nemt. Steve McQueen klarede sig iøvrigt også godt uden noget på kroppen, men her skilder han sig ikke ud fra andre af datidens maskuline nordstjerner.

Næh nej, styrken, der løftede ham til ikonisk status er VARIATIONEN i garderoben. McQueen gik fra bar overkrop i jeans, hvis logo-t-shirt.  store cardigans, tweedblazer, smoking og direkte i Wallstreets pinstriped hjørnekontors powerlook. 

 

Rullekrave, stramme jeans, lærredsbukser, men også fløjl & seler, smalle slips, tweed, dobbeltradet jakke, men også professor blazeren med lidt LUV i (lidt "uldet" materiale) -The Original Playboy med en berømte brede naturgummi kant.

Lysegrå bikser, slank strik og de fede playboysko

 

Moralen, må være, At Steven kunne sagtens: Filmstjerne, racerkører; Jeg forstår da godt at han er blevet opfattet som velklædt. Han har haft mulighed for at blive stylet til forskellige roller, og på den måde har McQueen lært at se sig selv i ekstremerne. Det er en af de største forhindringer for dit og mit filmstjerne look. Vi forstår ikke alle at bryde vanerne. Måske skulle vi tage til vores tøjpusher, og gøre 3 ting vi aldrig har prøvet før. Lade som om vi er filmstjerner "tvunget" ind i det skræmmende nye. Det "nye" har tit rødder i fx vores fædrende ophav, eller farfar-stuff -det plejer ikke at være et hit. Fløjl for eksempel. Fra nu af bliver det sværere for dig at skyde rullekraven, flølsbuksen, den stribede jakke til hjørne; For Steve McQueen vandt verdens hjerter med netop de kort på hånden, skuldrene & på det store lærred.

 

 

 

FAKTABOKSEN WIKI:

Steve McQueen (født Terrence Steven McQueen; 24. marts 1930 i Indiana, USA, og død 7. november 1980 i Chihuahua, Mexico) var en Oscar-nomineret amerikansk filmskuespiller. Hans "antihelt"-attitude gjorde ham til en af de mest populære og højst betalte skuespillere i 1960'erne og 1970'erne. Han medvirkede i en lang række film såsom The Great Escape, The Cincinnati Kid, Bullit, The Getaway og The Towering Inferno sammen med Paul Newman, og Papillon. Sidstnævnte udspillede sig på Djævleøen. Privat var han en stor motorsportsentusiast og en dygtig racerkører, hvilket han viste i filmen Le Mans.

I eftertiden har han fået kultstatus. Adskillige film, tv-shows og sange refererer til hans karisma, hans entusiasme for motorsport og hans rygte som "King of Cool".