Bryllupsgæst

Bryllup: Suit up – du skal til årets største fest!

Du skal til bryllup i løbet af sommeren og efteråret, men du har naturligvis intet at tage på. Herrernes Magasin hjælper dig med inspiration til bryllupsfesten og fortæller dig om, hvor vildt du må klæde dig. Eneste regel: Der er ingen!

Af Brian Martin Rasmussen


Et bryllup er årets største fest. Det er fejringen af kærlighed, venskaber, familie, livet. Der vil være overdådig mad og vin, og du kan brillere med dine gentlemanish bordmanerer. Og selvfølgelig fester du til den lyse morgen. Du skal være klar og skarpt påklædt, men hvad skal du tage på?

”Jeg synes, man skal give den gas med sit tøj. Intet er for pænt til et bryllup, og dem, der tænker om det nu er for meget: Det kan ikke blive for meget,” fortæller David K, der er indehaver af Herrernes Magasin og blandt andre rådgiver den amerikanske ambassadør Rufus Gifford om tøj, samt toner frem på Go’morgen Danmark for at fortælle om de nyeste tendenser inden for herretøj.


Fuck janteloven

Kommer du i mørkt jakkesæt, hvid skjorte og stribet slips ligner du nok 10 andre gæster, og rådet fra Herrernes Magasin lyder på, at man skal turde lidt mere, når man vælger tøj som bryllupsgæst.

”Til bryllup kommer man som minimum i jakke og buks, men styrken ligger i accessories. Smid en vest eller seler på og giv skoene noget lak. Kombinationen af buks, jakke og vest kan godt være i forskellige farver og mærker, og fx må vesten gerne afvige i stofkvaliteten fra jakke og buks, eksempelvis i helt blankt eller helt groft materiale. Du kan vælge ’bestyrelsesmanden’, hvor alle dele er i samme farve eller conniesseur-stilen, der kræver lidt mere engagement,” forklarer David K.

”I Herrernes Magasin lægger vi vægt på, at man skal se tøjet på for at se, om det fungerer. Vi er eksperter på området og har så mange muligheder, at du ikke magter at se det hele, men vi har noget for enhver smag, så det gælder om at kaste sig i tøjet foran spejlet,” lyder det fra modemanden.

 

2-trins raketten: Skift mellem kirke og fest

Skal du til bryllup klokken 11 og synes det er lidt for voldsomt at have jakkesæt på i kirken, kan du med fordel køre to sæts-strategien, og så skifte til aftentøjet efter receptionen.

”Det kan godt føles akavet, hvis man starter ud i kirken iklædt det vildeste guf. En ide kunne være, at man klæder sig lidt mere afslappet i kirken, så brudeparret får deres velfortjente shine. En afslappet blå skjorte, chinos og en enkel blazer er en god og lidt nedtonet, men stadig formel og flot mulighed. Det kan være en fordel at skifte til jakkesæt senere, og det er vidunderligt at kunne iføre sig en frisk skjorte til festen,” siger David K.


Gør dig klar til årets fest

David K mener også, at man bør tage et bryllup lige så seriøst som brudeparret gør, og derfor hoppe i festligt tøj.

”Til middagen er brudeparret lykkelige og fulde af forventninger til den fest, de har planlagt i månedsvis, og de ønsker naturligvis intet mindre end det fedeste, mest legendariske bryllupsbrag i historien. Det bør vi som gæster ære, så vi kan også godt være så ambitiøse og omnipotente som muligt. Vest og seler kan være en ide, for det er gear man ikke tager på under normale omstændigheder, og så begynder man at ramme det sted, som gommen har som mål med festen: Det skal være gennemtænkt, festligt og hjerteligt, og frem for alt involverende,” fortæller modemanden.


GODE RÅD FRA DAVID K:

Hvad må du have på i kirken?

-Man tager ikke smoking på i kirken, da det traditionelt set er festtøj man ifører sig efter klokken 17. Hvis man er en ægte gentleman er det også ilde set at have shorts og t-shirt på til et kirkebryllup.

Smoking-reglen

-En regel gælder: Man må ikke have smoking på, hvis ikke værten har. Hvis han har smoking på må du have smoking på. Hvis han har kjole og hvidt på, må gæsterne have alt på.

Giv skjorten nogle stjerner

-Man kan godt stryge mange hverdagsting, og i stedet give skjorten nogle stjerner; undgå blå og hvid, og træk i stedet i en smokingskjorte eller prikket/blomstret skjorte, så er der også sandsynlighed for, at man bruger den ofte igen.

Skal tøjet matche med datens kjole?

-Lige præcis til bryllupper er det en sjov ide, for et bryllup er en virkelig veldokumenteret begivenhed, hvor billederne er vigtige for efterspillet, og par bliver tit fotograferet. Når man fotograferes sammen kan man godt have noget på, der matcher lidt. Det kan være en udfordring og lettere kompliceret, men pointen er, at man godt kan finde farver, der komplimenterer hinanden rigtig fint. En detalje som gul klud passer fx godt til en lilla kjole. Hvis kvinden har pang-kjole på ser manden nærmest kedelig ud i sort sæt uden noget som helst andet på, så prøv at kigge i matchende detaljer.