Bryllupsgæst

Bryllup: Suit up – du skal til en vens største fest.

Du skal til bryllup, Herrernes Magasin hjælper dig med inspiration til bryllupsfesten og fortæller dig om, hvordan du må klæde dig. Det første værterne skal se er dig i det mest festlige gear du føler du kan bære. 

Af Brian Martin Rasmussen


Et bryllup er årets største fest. Det er fejringen af kærlighed, venskaber, familie, livet. Der vil være overdådig mad og vin, og du kan brillere med dine gentlemanish bordmanerer. Og selvfølgelig fester du til den lyse morgen. Du skal være klar og skarpt påklædt, men hvad skal du tage på?

”Jeg synes, man skal give den gas med sit tøj. Intet er for pænt til et bryllup, og dem, der tænker om det nu er for meget: Det kan ikke blive for meget,” fortæller David K, der er indehaver af Herrernes Magasin og blandt andre rådgiver den amerikanske ambassadør Rufus Gifford om tøj, samt toner frem på Go’morgen Danmark for at fortælle om de nyeste tendenser inden for herretøj.


Glem janteloven

Kommer du i mørkt jakkesæt, hvid skjorte og slips ligner du nok mindst halvdelen af de nedre mandlige gæster. Herrernes Magasin har en idé om at din påklædning skal imponere værterne lidt. når man vælger tøj som bryllupsgæst. Brudgommen har verdens smukkeste tilbehør under armen, mon ikke det er UMULIGT at overskinne ham?

”Til bryllup kommer man som minimum i jakke og buks, men styrken ligger i accessories. Smid en vest eller seler på og giv skoene noget lak. Kombinationen af buks, jakke og vest kan godt være i forskellige farver og mærker, og fx må vesten gerne afvige i stofkvaliteten fra jakke og buks, eksempelvis i helt blankt eller helt groft materiale. Du kan vælge ’bestyrelsesmanden’, hvor alle dele er i samme farve eller conniesseur-stilen, der kræver lidt mere engagement,” forklarer David K.

”I Herrernes Magasin lægger vi vægt på, at man skal se tøjet på for at se, om det fungerer. Vi er eksperter på området og har så mange muligheder, at du ikke magter at se det hele, men vi har noget for enhver smag, så det gælder om at kaste sig i tøjet foran spejlet,” lyder det fra modemanden.

 

2-trins raketten: Skift mellem kirke og fest

Skal du til bryllup klokken 11 og synes det er lidt for voldsomt at have jakkesæt på i kirken, kan du med fordel køre to sæts-strategien, og så skifte til aftentøjet efter receptionen.

”Det kan godt føles akavet, hvis man starter ud i kirken iklædt det vildeste guf. En ide kunne være, at man klæder sig lidt mere afslappet i kirken, så brudeparret får deres velfortjente shine. En afslappet blå skjorte, chinos og en enkel blazer er en god og lidt nedtonet, men stadig formel og flot mulighed. Det kan være en fordel at skifte til jakkesæt senere, og det er vidunderligt at kunne iføre sig en frisk skjorte til festen,” siger David K.


Gør dig klar til årets fest

David K mener også, at man bør tage et bryllup lige så seriøst som brudeparret gør, og derfor skubbe grænserne for festligt gear.

”Til middagen er brudeparret lykkelige og fulde af forventninger til den fest, de har planlagt i månedsvis, og de ønsker naturligvis intet mindre end det fedeste, mest legendariske bryllupsbrag i historien. Det bør vi som gæster ære, så vi kan også godt være så ambitiøse og omnipotente som muligt. Vest og seler kan være en ide, for det er gear man ikke tager på under normale omstændigheder, og så begynder man at ramme det sted, som gommen har som mål med festen: Det skal være gennemtænkt, festligt og hjerteligt, og frem for alt involverende,” fortæller modemanden.


GODE RÅD fra David K:

Hvad må du have på i kirken?

Smoking-reglen

-En regel gælder: Man må ikke have smoking på, hvis ikke værten har valgt ‘black tie’ Hvis han har smoking på må du have smoking på. Hvis han har kjole og hvidt på, må gæsterne have alt på.

Giv skjorten nogle kræfter at spille med.

-Hvide hverdagskjorter er nemme at matche med farverigt tilbehør. Det giver mulighed for at sætte lidt mere kul på accessories. Er genialt træk er at genbruge din smokingskjorte, Den er bare mere festlig end den standard business-model. 

Skal tøjet matche med datens kjole?

-Lige præcis til bryllupper er det en sjov ide, for et bryllup er en virkelig veldokumenteret begivenhed, hvor billederne er vigtige for efterspillet, og par bliver tit fotograferet. Når man fotograferes sammen kan man godt have noget på, der matcher lidt. Det kan være en udfordring og lettere kompliceret, men pointen er, at man godt kan finde farver, der komplimenterer hinanden rigtig fint. En detalje som gul klud passer fx godt til en lilla kjole. Hvis kvinden har pang-kjole på ser manden nærmest kedelig ud i sort sæt uden noget som helst andet på, så prøv at kigge i matchende detaljer.